Cum se infiltrează AI Tech în viața noastră de zi cu zi

De-a lungul vieții noastre de zi cu zi avem multe moduri prin care interacționăm cu tehnologia AI. Aceste tehnologii includ recunoașterea facială, vehicule automate și jocuri video. Deși beneficiile acestor tehnologii sunt evidente, este posibil să nu fim atât de pregătiți să le facem față pe cât ne-am dori.

Linkedin

În ultimii doi ani, LinkedIn a efectuat teste algoritmice. Făcând acest lucru, site-ul de rețea socială a îmbunătățit recomandările de articole și și-a optimizat răspunsurile prin e-mail către recrutori. Mai mult, LinkedIn a îmbunătățit funcționalitatea serviciului său de mesagerie directă. Aceste schimbări ar putea afecta perspectivele dvs. de muncă și au fost criticate ca un experiment de inginerie socială.

Noile funcții algoritmice de pe LinkedIn sunt menite să facă recomandări mai reprezentative pentru mediul general al talentelor. Ele oferă, de asemenea, date la care firmele ar putea altfel să nu aibă acces. Aceste caracteristici includ o reclasificare a rezultatelor de căutare de top pentru a crește numărul de rezultate reprezentative.

Amazon

Indiferent dacă este vorba despre cel mai recent smartphone sau dispozitive inteligente pentru casă, inteligența artificială (AI) se infiltrează acum în viața noastră de zi cu zi. Industria financiară se bazează pe ea pentru protecția împotriva fraudelor și servicii pentru clienți. De asemenea, comerțul electronic se bazează în mare măsură pe acesta pentru îmbunătățirea experienței clienților.

Alexa, asistentul virtual construit de Amazon, procesează miliarde de interacțiuni pe săptămână. Aceasta include adresarea unei întrebări, primirea unui răspuns și răspunsul natural. De asemenea, ia în considerare ora din zi, locația și traficul așteptat.

Deși sună convenabil, generează cantități uriașe de date. Amazon a stocat înregistrări vocale de ani de zile. Aceste înregistrări sunt folosite pentru a îmbunătăți Alexa. Cu toate acestea, Amazon nu dezvăluie cum își antrenează AI.

eBay

Utilizarea tehnologiei AI în viața noastră de zi cu zi a contribuit la alimentarea unei explozii de eficiență, oferindu-ne în același timp o experiență mai personalizată. L-am văzut în comerțul electronic, precum și în casele noastre. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a identifica activitățile frauduloase.

Poate că nu l-ați văzut, dar smartphone-ul dvs. folosește deja inteligența artificială pentru a face totul, de la monitorizarea locației dvs. până la primirea și transmiterea de știri importante. De asemenea, este folosit pentru a stoca cunoștințe și pentru a comunica între tine și ceilalți.

Un alt exemplu de AI în viața de zi cu zi sunt vehiculele autonome. Companii precum Tesla folosesc deja AI pentru a-și face mașinile semi-autonome. De asemenea, este folosit de Google pentru a vă oferi sugestii de căutare inteligente.

Uber

Utilizarea inteligenței artificiale (AI) nu se limitează doar la computere. Este, de asemenea, folosit în mașini și ajutoare de călătorie. Este posibil să fiți familiarizat cu Google Duplex, un serviciu bazat pe inteligență artificială care vă permite să rezervați o masă la restaurantul dvs. preferat.

Un alt exemplu este Google Maps, care folosește AI pentru a calcula cea mai scurtă rută și pentru a vă avertiza cu privire la întârzierile din trafic. De asemenea, folosește învățarea automată pentru a învăța tiparele de navetă. În viitor, AI ar putea ajuta la redirecționarea traficului și la prevenirea blocajului.

Alte servicii de navigație, cum ar fi Uber și Lyft, folosesc învățarea automată pentru a recomanda o rută care este probabil să fie mai puțin stresantă pentru dvs. De asemenea, folosesc AI pentru a determina cele mai rapide și mai ieftine locații de preluare, precum și cele mai bune perioade de livrare.

Face ID

La începutul acestui an, Apple a introdus sistemul său Face ID pe iPhone X. Acest tehnologia, care este similară cu Touch ID, folosește o serie de camere și senzori pentru a crea o hartă tridimensională a feței tale. Sistemul este conceput pentru a face deblocarea unui iPhone mai ușoară și mai sigură.

Deși această nouă tehnologie este un schimbător de joc pentru industria tehnologică, există o serie de întrebări despre ea. Profesioniștii din tehnologie trebuie să fie gata să răspundă la aceste întrebări și să explice Face ID clienților lor.

Proiectul „FAST” (Facial Analysis System for Targeting and Prediction) a folosit analiza facială pentru a detecta „mal-intenția” și „înșelăciunea”. Se presupune că sistemul a prezis un comportament violent. A costat Departamentul pentru Securitate Internă milioane de dolari.

Vehicule autonome

Fie că cauți asistență de călătorie, un asistent personal sau o casă inteligentă, inteligența artificială ne transformă viața de zi cu zi. Nu este surprinzător faptul că AI crește în importanță. Capacitatea de a analiza cantități mari de date și de a determina modele este ceea ce îi dă puterea AI.

De exemplu, Google Lens poate fi folosit pentru a căuta prin imagini. Tehnologia este construită pe AI și folosește rețele neuronale pentru a identifica modele în date. Informațiile furnizate de Google Lens sunt exacte și precise.

Un alt exemplu este Uber, care utilizează învățarea automată pentru a determina cele mai bune locații de preluare, cererea călătorilor și prețurile. De asemenea, este folosit pentru a îmbunătăți UberEATS.

Jocuri video

Din ce în ce mai mult, dezvoltatorii folosesc inteligența artificială (AI) pentru a crea o experiență de joc mai captivantă. Fie că este vorba despre manipularea datelor vizuale, procesarea limbajului natural sau crearea de noi medii virtuale, AI le permite dezvoltatorilor de jocuri să livreze jocuri mai bune, mai rapid.

De exemplu, AI este folosită în modul final de echipă al jocului FIFA pentru a simula personalitatea fiecărui jucător. De asemenea, prezice modul în care vremea va afecta jocul și efectele alegerilor jucătorilor. Acesta este un bun exemplu de AI care ajută la crearea unei narațiuni mai interactive.

Un alt exemplu este AI Dungeon 2. Această simulare de fantezie bazată pe text folosește algoritmi AI pentru a crea posibilități nesfârșite. În plus, folosește rețele neuronale pentru a crea o experiență adaptată fiecărui jucător.