Viitorul Automobilelor

Fie că ești un fan al mașinilor tradiționale, fie că ești mai interesat de futurism, există multe dezbateri despre cum va fi viitorul automobilelor. Unii oameni cred că vom vedea ascensiunea mașinilor electrice, în timp ce alții cred că vom vedea mai mult mașini hibride. Există câteva diferențe importante pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a decide ce tip de autoturism este potrivit pentru dvs.

Vehicule electrice

Electrificarea schimbă peisajul auto. Producătorii de automobile s-au angajat să investească miliarde de dolari în dezvoltarea mai multor vehicule electrice. Aceste vehicule vor înlocui mașinile și camioanele tradiționale pe benzină. Acest lucru nu numai că va ajuta la reducerea emisiilor de carbon, dar va crește și sănătatea publică și va îmbunătăți calitatea aerului.

Vehicule electrificate vor oferi consumatorilor costuri mai mici , reducându-le costurile globale și contribuind la menținerea costurilor de proprietate la un nivel scăzut. De asemenea, sunt comode și mai sigure de condus. Nu au angrenaje sau comenzi complicate, ceea ce le face mai ușor de operat. In momentul de fata, liderul de piata este indubitabil Tesla, detinuta de Elon Musk. Cu toate aceastea, toti ceilalti mari si mici producatori din lume au inceput sa isi lanseze propriile modele de vehicule electrice.

Mașini fără șofer

În ciuda hype-ului din jurul mașinii fără șofer, există încă unele bariere majore în calea adoptării lor depline. Aceasta include obstacole legale, de siguranță și tehnologice.

Deși mașinile fără șofer sunt încă la câțiva ani înainte de a-și face loc în traficul nostru de zi cu zi, nu este prea târziu pentru a face străzile mai eficiente. Aceasta include plutoning, care ar permite vehiculelor să călătorească în grupuri pentru a maximiza consumul de gaz și a minimiza congestionarea traficului. De asemenea, merită remarcat faptul că există companii precum Zoox care fac o mare afacere cu privire la beneficiile mașinilor fără șofer.

Mașini conectate

Fie că cauți o experiență de condus mai sigură sau o navetă mai eficientă, poți beneficia de mașini conectate. Aceste vehicule vor oferi feedback în timp real, vor trimite alerte și vă vor permite să solicitați asistență în cazul unei avarii.

Datele colectate de la mașinile conectate pot fi folosite pentru a ajuta la proiectarea drumurilor mai sigure. Ele pot, de asemenea, prezice defecțiunile echipamentelor. Informațiile pot fi utile în prevenirea a milioane de răni cauzate de accidente. În plus, poate fi folosit pentru a economisi combustibil, pentru a reduce emisiile și pentru a reduce timpul de călătorie.

Vehicule hibride

În comparație cu vehiculele tradiționale pe benzină, vehiculele hibride sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Acest lucru se datorează faptului că vehiculul hibrid are un motor electric care oferă putere suplimentară atunci când motorul nu este pornit. Acești hibrizi sunt disponibili în două versiuni, mild și full.

Hibrizii mild se bazează pe o baterie și un motor electric. Aceste vehicule sunt mai puțin costisitoare decât hibridele complete. Cu toate acestea, gama lor este limitată.

Vehiculele hibride devin din ce în ce mai populare. Un raport recent al Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) a constatat că hibrizii au o eficiență mai bună decât vehiculele tradiționale pe gaz. Aceste vehicule produc, de asemenea, mai puține emisii de CO2. În plus, hibrizii sunt mai ieftin de exploatat.

Niveluri de autonomie

În ciuda incertitudinii din jurul vehiculelor automate, tehnologia este încă în creștere. Analiştii prevăd că 21 de milioane de vehicule autonome vor fi utilizate la nivel global până în 2035. Industria auto investeşte masiv în această nouă tehnologie.

Funcțiile de conducere automată vor folosi o mare varietate de senzori, inclusiv camere, senzori ultrasonici, radar, scanere lidar, radar, GPS, radar, GPS și multe altele. Acești senzori oferă o imagine detaliată a mediului din jurul mașinii.

Funcțiile de conducere automată vor lua acțiuni preprogramate pe baza datelor culese. De asemenea, vehiculul va putea controla accelerația, direcția și decelerația.

Vehicule mai ușoare

Creșterea eficienței combustibilului i-a determinat pe producătorii de automobile să încorporeze materiale ușoare în vehiculele lor. În timp ce reducerea greutății unui vehicul poate duce la economii de combustibil, crește și costurile. Este important să alegeți materiale ușoare care sunt sigure, durabile și care îndeplinesc standardele guvernamentale.

Aluminiul și oțelul sunt cele mai frecvente două materiale utilizate pentru aplicații auto. Aluminiul poate face un vehicul cu până la 40% mai ușor decât oțelul. În SUA, producătorii auto urmăresc să-și dubleze utilizarea aluminiului până în 2025. De asemenea, ei dezvoltă noi metode de fabricare a pieselor din aluminiu.

Amprenta de carbon redusă

Creșterea cantității de materiale reciclate și regenerabile utilizate pentru piesele auto și materialele utilizate în fabricarea vehiculelor poate contribui la reducerea emisiilor. Utilizarea surselor de energie cu emisii scăzute de carbon poate ajuta, de asemenea, la realizarea de economii. Folosirea polipropilenei expandate (EPP), un material foarte reciclabil care poate reduce utilizarea materiilor prime convenționale, poate ajuta, de asemenea, la reducerea emisiilor.

În timp ce vehiculele electrice și hibride pot reduce emisiile, cantitatea totală de gaze cu efect de seră produsă depinde în mare măsură de vehiculul specific. Mixul energetic al sectorului energetic poate avea, de asemenea, un impact asupra performanțelor unui vehicul electric.

Concluzie

Deși suntem în plină revoluție când vine vorba de dezvoltarea vehiculelor electrice, care vine cu toate extrasele precum sistemele de conducere AI, există încă multe dintre mașinile vechi pe drumuri care au nevoie de întreținere. Din fericire, există multe baze de date tehnice online care păstrează date auto pentru multe mașini pe benzină și diesel produse în întreaga lume.