Asigurare auto – Cum să obțineți o asigurare auto ieftină

Dacă doriți să obțineți o asigurare auto ieftină, atunci există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți. Acestea includ cum să găsiți reduceri bune pentru șoferi, cum să utilizați asigurarea bazată pe utilizare și cum să obțineți o reducere la asigurarea de închiriere a mașinii.

Asigurare bazată pe utilizare

Asigurarea auto bazată pe utilizare este un tip de asigurare care vă determină prima în funcție de obiceiurile dumneavoastră de conducere. Este de asteptat ca una sa fie valoarea la polita de asigurare RCA pentru un autovehicul folosit in scop personal, si alta va fi polita pentru un autovehicul folosit pe firma, de exemplu pentru transport sau vanzari.

Majoritatea asigurătorilor majori oferă o reducere bazată pe utilizare.

Mulți asigurători urmăresc obiceiurile de conducere ale clienților lor, inclusiv milele parcurse. Aceste date pot fi folosite pentru a estima daunele pe care le poate provoca un accident de mașină. Suma de bani pe care compania de asigurări va trebui să o plătească pentru a repara un accident se bazează pe aceste date.

Reducere pentru mai multe mașini

Asigurarea auto cu discount pentru mai multe mașini este o modalitate excelentă de a economisi bani la primele de asigurare auto. De fapt, vă poate economisi până la 25% din costul asigurării autovehiculelor dumneavoastră.

Mulți asigurători auto oferă reduceri pentru mai multe mașini, dar acestea variază de la companie la companie. Unii transportatori limitează aceste reduceri la un anumit număr de vehicule și le pot aplica numai mașinilor înmatriculate sub același nume. Va trebui să discutați cu asigurătorul dvs. despre cea mai bună opțiune pentru situația dvs.

De exemplu, unele companii oferă o reducere de 10% la polița dumneavoastră cu mai multe mașini dacă adăugați un vehicul nou la acoperire la jumătatea anului. Aceasta nu este neapărat o reducere mare, dar vă poate economisi bani în fiecare lună.

Unele companii pot oferi, de asemenea, opțiuni de grupare, permițându-vă să achiziționați mai multe polițe de la același operator. Acest lucru poate facilita gestionarea asigurării și simplifica plata.

Reduceri bune pentru șoferi

O reducere pentru șofer bun este un bonus care este acordat de companiile de asigurări șoferilor buni care sunt considerați cu risc scăzut. Aceste reduceri pot reduce primele de asigurare auto cu între 10% și 30%.

Cel mai bun mod de a găsi o reducere bună pentru șofer este să faceți comparatie. Diferiți agenti de asigurări oferă diferite tipuri de reduceri. Unele se pot aplica doar anumitor acoperiri, în timp ce altele sunt oferite la un tarif redus în ansamblu.

Unii asigurători acordă o reducere care se bazează pe un anumit număr de ani fără daune. Acestea sunt de obicei aplicate în timpul procesului de reînnoire a poliței. Este cunoscut ca programul Bonus la noi in tara.

Unele companii recompensează, de asemenea, conducerea în siguranță, oferind un program telematic, care monitorizează obiceiurile de conducere ale șoferilor. Acesta poate fi un instrument util pentru a vă urmări conducerea și pentru a vă îmbunătăți tehnicile de conducere. Aceasta este specific in unele state din vest.

Accidentele din vină proprie vă pot crește primele de asigurare.

Este posibil să întâmpinați o creștere a tarifelor de asigurări auto după un accident din vina proprie. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a minimiza impactul asupra primelor dvs.

În primul rând, trebuie să anunțați compania de asigurări despre accident. Ei vă vor examina dosarul de conducere și istoricul cererilor de despăgubire. De asemenea, vă pot oferi o reducere dacă sunteți un șofer bun. Programul este cunoscut in Romania ca bonus-malus. Aceasta inseamna ca daca conduceti un autovehicul fara incidente in trafic, prima de asigurare va scadea de la un an la altul, primind o clasa specifica in acest program.

In acelasi timp, daca inregistrati accidente care sunt din vina dvoastra, atunci riscati sa sa va creasca asigurarea pana la aproape o valoare dubla, asa ca atentie in trafic!

De asemenea, puteți căuta să schimbați asigurătorii pentru a obține o rată mai bună.

Cel mai bine este să evitați orice accident nou. Furnizorul dvs. se poate baza pe scorul dvs. de credit atunci când vă calculează primele, iar un scor scăzut poate duce la o rată mai mare.

Asigurare de inchiriere auto

Dacă intenționați să închiriați o mașină, ar trebui să înțelegeți la ce tip de acoperire aveți dreptul. S-ar putea să fiți surprins de amploarea beneficiilor pentru care sunteți eligibil. Există multe opțiuni pentru asigurarea mașinii de închiriere. Cea mai bună opțiune va depinde de nevoile dvs.

Cel mai de bază tip de asigurare de mașină de închiriat este asigurarea de răspundere civilă. Această politică este cerută de majoritatea statelor și oferă o anumită protecție. Cu toate acestea, nu este suficient în caz de accident. O deductibilă mai mare vă poate ajuta să vă reduceți costurile.

Un alt mod este să folosești cardurile de credit pentru a-ți plăti închirierea mașinii. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă aveți un card de credit care oferă acest beneficiu. Cu toate acestea, este posibil să trebuiască să așteptați câteva zile pentru ca acoperirea să înceapă.